Fina brev


Vill tipsa om en blogg som jag ramlade över idag.
Det är så himla fin och gör mig väldigt glad.
Tack tre fina människor! :)


// En :D Moa

Liten förändring, stor skillnad

Klipp klipp.

Så gjorde jag med rosetterna på de här skorna. De var ett impulsköp på rea för något år sedan och jag har egentligen aldrig tyckt om dem speciellt mycket eftersom rosetterna var så stora och såg billiga ut.

Så fram åkte saxen och visst blev det mycket bättre?


 




// Moa

Supergod blomkålssoppa








En dag när jag var ganska trött efter två föreläsningar gick jag och sneglade på de färdiga sopporna i min matbutik. Jag kände mig lite lag och funderade på att göra det hela enkelt för mig. Jag såg en soppa som hette "Blomkål och ädelost". Det lät gott tyckte jag och lade den i varukorgen. Men jag ångrade mig. Det är så otrolikt lätt att göra blomkålssoppa själv och det känns bättre att veta exakt vad man stoppar i sig. I den mån man kan bör man ju undvika färdigmat med dess till synes ändlösa listor av E-nummer och transfetter.

Då är det bättre att laga en egen soppa som man kan grydda och salta efter behag och använda nyttiga fetter i.

Så här brukar jag göra:

Steg 1. Koka vatten i din vattenkokare. Det ska du göra för att spara på energi, oavsett om du betalar för din el eller ej.
Om alla hushåll i Sverige skulle koka två liter vatten varje dag i sin vattenkokare istället för i en kastrull på spisen så skulle mängden el som man sparar minska koldioxidutsläppen med 31 000 ton per år (hushållsel för ca 50 000 villor) (källa: Naturskyddsföreningen).

Nåja, åter till soppan!

Bryt loss buketter från blomkålshuvudet. Skölj dem i vatten. Och koka dem sedan i lätt saltat vatten.
När de har blivit mjuka så häller du bort det mesta av vattnet, här jag jar inga ekakta mått, man får känna efter vilken konsistens man själv vill ha på soppan. Om du råkar hälla bort för mycket vatten så kanske du har lite extra i vattenkokaren, eller så sparar du lite av det du häller bort i en kopp eftersom att det är näring från bomkålen i det vattnet.

Mixa med stavmixer till önskad konsistens, häll i en rejäl skvätt med grädde och en smörklick. Rör om tills msöret smält, salta och smaka av.
Jag tycker att det är jättegott att ha vitpeppar i. :)

Smula över lite ost, voila! Du har en god soppa som måde mättar och är fri från tillsatser.

Var inte rätt för fett, det mättar och ger dig näring. Mättat fett är inte farligt för hjärtat, men undvik margarin som är konstgjort och absolut inte innehåller "essentiella fetter" som margarintillverkarna vill få dig att tro.

// Moa

Imorgon


Imorgon har jag tenta. Det ska nog gå bra med jag blir alltid lite nervös.
Efter tentan har jag två arbetsintervjuer, inte en utan två. Ojojoj.
Jag har försökt klura ut någon negativ egenskap jag har som jag ska kunna vända till något bra om de frågar. Det är ju inte alltid lätt. Vi får se hur det går...

Men vad ska jag ha på mig?

Funderar på att ha de här, men har inte kommit längre än så.





//Moa


Älskade lilla vintageväska

 

Jag älskar den här väskan som jag har fyndat på Tradera! Den har perfekt storlek för att min lilla tiotummare ska få plats, plus att jag får plats med en liten termos och något  mellanmål. Alltså perfekt för de dagar jag bara har föreläsning i skolan.

Det är väldigt sällan jag hittar någon ny väska som jag tycker om, jag tycker om enkla och stilrena väskor, inte oversizade påsliknande saker. Det får gärna vara fyrkantigt för min del, och då är det perfekt att handla second hand, inte bara är det klimatsmart men man får också en väska som man förmodligen är ganska ensam om.  Jag vill iallafall inte se ut som alla andra.

// Moa

Vårpromenad

Tog en promenad i veckan, solen hade hunnit gå i moln men det var trevligt ändå :)


















Sen blev det lite god mat, prinskorv med blomkålsmos!



//Moa

Kaffe och kaka



Jag fick en lyxig chokladkaka när jag fyllde år. Mörk chocklad är gott och det blir extra gott när kakan är så här fin :) 
(men jag äter ju så klart inte hela på en gång, då får man ont i magen :P)

Kärlek



You are my weakness, you are my strength
Nothing I have in the world makes better sense
Cause I'm a fish and you're the sea

When we're together or when we're apart
There's never a space in between the beat of our hearts
Cause I'm the apple and you're the tree



Lilla mormor







Idag småplockade jag lite bland mina papper och fann en bild på min mormor.
Hon har gått upp på fjället men jag tycker att hon ändå ser väldigt glamorös ut.
Så fin i håret.
Jag skulle också vilja vara så fin i håret :) 
Många gånger tycker jag att folk var tjusigare förr, det var finare när gatorna var fulla med människor som bar stiliga kappor, hade fina läderskor och portföljer i händerna. Nu ser man mycket sportiga kläder. Ryggsäckar och slitna sneakers, det kan var snyggt men är inte lika stiligt.
Jag satte in bilden i en fin ram, jag har en annan bild på mormor och mamma i en likadan ram.


/Moa

Bed peace



Jag har tittar på dokumentären The U.S vs. John Lennon.  Vilken fantastisk man. Ett geni.
Jag funderar på att göra en "Bed peace" tavla till sovrummet och så vill jag trycka en John Lennon t-shirt.

/Moa 


Bloggstart










Jag har funderat lite på hur jag ska starta bloggen, men kom inte på något smart så jag startar bara rakt av.

I helgen var det påsk och jag fick finbesök av min lillasyster. Detta firades med bland annat kakbak :)
Det var ingen som fyllde år men jag använder gärna min fina loppisfyndade bricka så fort jag får chansen.

Eftersom att jag för ett tag sedan märkte att jag mår bäst utan socker och mjöl så blev det en kaka med ganska lite kolhydrater, men inte mindre god för det!

Om jag inte missminner mig så ska man göra så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält 100 g smör (helst osaltat) på låg värme, bryt ca 90 gram  minst 70 %-ig choklad och rör ned det i smöret tills det löst sig. Rör ned 1 dl grädde och blanda om till en smet. Jag sötate lite med sötningsmedel, men det är ju så klart en smaksak. 

Vispa två ägg hårt i en bunke, tillsätt sedan chokladblandningen och vispa försiktigt tills smeten blir jämnt blandad.
Smöra en vacker form, och om du som jag tycker om kokos så rekommenderar jag att du ströar formen med det :)

Grädda i ugnen i ca 6 min. Efter att min kaka varit inne i ugnen i ca 3 minuter garnerade jag med lite hasselnötter och kokos. Hade jag lagt på det med en gång så hade det nog sjunkit ned i smeten...

Jag har provat med både vanlig choklad och mintchocklad och båda versionerna var supergoda.

Avsmakas med vispad grädde.


// Moa

RSS 2.0