Romantisk weekend

I mitten av oktober firade jag och min pojkvän 5 år tillsammans, det firade vi med en liten weekend i Visby på Gotland.

Det var otroligt vackert där och vi hade en jättefin helg. Jag hade lovat honom att jag inte skulle ta så mycket bilder som jag brukar...det gick väl så där...jag kunde inte låta bli att dra fram kameran hela tiden, det var så fint med de små gränderna med kullerstenar och blommande rosenbuskar längs väggarna och kyrkoruiner skyn. Det blev en del bilder men jag tog de flesta i all hast så det blev lite tokigt med exponeringen och kontrasten ibland.

Jag kan absolut rekommendera en weekend på Gotland, innan vi åkte fick vi lite kommentarer som att "vad fan ska ni göra där, där är det ju helt dött så här års"
...Ja, det var lite folk. Men vi åkte dit för att bara vara vi två så vi behövde inte någon metropol.
Och det var jätteskönt! Vi kunde sitta helt själva på kaféerna utan att störas av massa barnfamiljer och vi blev uppgraderade på hotellet till de bästa rummet. Vi gick långa promenader och bara pratade och njöt av varandras sällskap.

Här och var kunde man läsa om att det fanns mycket får på Gotland, vi såg inte ett enda men vi var ju i och för sig bara i Visby. Något som var lite märkligare dock var att vi max hörde tre personer som talade med gotländsk dialekt...har gotländarna övergett Visby eller skäms de för dialekten? Eller har de ingen gotländsk dialekt där?Hmm...en fin helg var det i alla fall!
Trojaborg, en gammal labyrint. Om jag kommer ihåg legenden rätt så var det så här; Ett par troll hade fångat en flicka och för att bli fri så var hon tvungen att lösa en gåta. Hon fick i uppgift att bygga en lång väg på ett litet område. Då byggde hon den här labyrinten och blev fri.//Moa

Försöker stilla min abstinens...


...Jag har ju norska rötter och har en sådan sjuk Norge abstinens just nu. Har inte varit i stugan i Norge på över ett år och det blir ingen tur dit förrän tidigast i sommar. Känns tungt.

Min abstinens uttrycker sig bland annat i att jag kikar på lusekoftor kollar på norska dokumentärer...titta på gamla bilder gör jag med. Men det blir mest bara värre.
Kikar på bilder av morsmors gamla mönster 
 Nya tofflor
Ny kofta, 49 kr på Tradera :) Kjempekoselig!
Drömmer om att gå på fjällturMin favoritstrand
Söta små lunnefåglar

Surnadal, idylliskt och vackert
/Moa

Einsteins fru - det bortglömda geniet
Serien som är en del av en bok är gjord av min favorit Liv Strömquist.

Man undrar ju om det finns fler bortglömda vetenskapskvinnor som överskuggades av sina män...

/Moa

På min bakgård
Rosorna kom två gånger i sommar.
Men den sista omgången var lite sent ute och bara några få hann slå ut, och de blev gula.
Innan var det röda knoppar. Huset jag bor i är verkligen världens tråkigaste betongblock, men de har lyckats göra det lite gemytligare här med klätterväxter, rödvinbärsbuskar, äppel-, päron- och körsbärsträd. Och fina rosor.
Jag önskar att de hade fixat rabarber också...jag kanske får plantera det...i smyg... :)


/Moa

Kom Jul
Sjukt.Bild: Liv StrömquistJag har börjat gå en liten promenad varje dag för att få lite vardagsmotion utöver träningen på gymmet.
Ibland är det mörkt och jag är alltid ensam eftersom jag går till eller från pendeln.

Det är läskigt att gå själv när det är mörkt och det nästan inte finns några människor i närheten.
Jag går ett stycke genom en skog och jag blir rädd varje gång jag möter någon man och tänker att jag nog borde gå lite fler klasser BodyCombat på gymmet för att träna upp mina uppercuts och sparkar.

Jag tänker; Vad ska jag göra om han överfaller mig? Tänk om han börjar följa efter mig?

Det är hemskt att det ska behöva vara så. Jag vet att det snarare är regel än undantag att tjejer är rädda när de går ensamma själva. Ibland tänker jag; Om han går åt det där hållet så måste jag gå åt det andra.

Idag när jag gick i skogen så tänkte jag att det i våldtäktsrättegångar borde vara förbjudet att ens tala om vilken typ av klädsel offret hade. Det spelar ingen roll. Det är inte relevant.

Kvinnosynen. Är det den som ligger bakom våldtäkterna?
Tycker vissa män att de har rätt till kvinnors kroppar? Nej det känns så hemskt. De måste vara galningar, störda, psykopater och sadister. Usch vad sånt här är obehagligt.

Jag talade med en vän om det här med att vara rädd för att bli överfallen och hon sa "Åh vad skönt att du känner likadant!". Ja, skönt kanske att man inte är den enda men dumt att rädslan ska behöva finnas. Silvio Berlosconi tror inte att man kan förhindra väldtäkter, han har sagt att "det kommer ske våldtäkter så länge vi har vackra flickor". Betryggande! Tack! Jävla gubbe.
/Moa

"Oil addiction wrecked my life!"


Cornelis x 2

Cornelisfilmen igår. Cornelismuseet idag. Me like.

När jag var på museet idag läste jag om hur den här fotot av Cornelis blev till. Han skulle fotograferas av en tidning men dök aldrig upp. Journalisten/fotografen blev nervös eftersom att han hade en deadline att passa och letade reda på Cornelis. Han fann honom på ett hotell där han hamnat efter ett antal nätter av festande.
Bilden togs på hotellet. Dagen efter ringde Cornelis tidningen och bad om ursäkt för att han inte dykt upp och undrade om de kunde ta bilden någon annan dag. Han hade inget minne av fotosessionen på hotellet!


/Moa

Little black dress + BeehiveJag ska på 50-60-tals fest på fredag, därför övar jag på att göra en beehive-frisyr. Det är lättare sagt än gjort!
Idag har jag köpt en klänning på Stockholms Stadsmission som liknar den kvinnan har på bilden, fast svart.
Den kostade 80 kr. Jag är så himla nöjd. Av flera anledningar.


- Den var fin och av bra kvalité
- Vinsten  som Stockholms Stadsmission gör går till välgörande ändamål
- Det var second hand: Miljövänligt
- Det var billigt!


/Moa

Gamex

I helgen var jag på Gamex spelmässa i Kista. Spelföretagen visade upp sina nyheter. Det var kul!
Det var den nördtätaste mässan jag någonsin varit på.
Kinect släpps nu i november. Det hör till xbox360 och med Kinect kan man spela spel utan att ha någon handkontroll. En sensor känner igen dig och dina rörelser.
Playstations nya fungerar ungerfär likadant som Kinect, fast sensorn läser av de lysande bollarna på två små stavar.


/Moa

Yogi Tea


Idag lägger sig snön som ett tunt slaskigt täcke över Stockholm. Jag har precis börjat läsa en ny kurs om miljöpolitik och hållbar utveckling och ska kura in mig i en mysig filt med en kopp te och läsa kurslitteratur.
Jag vill tipsa om ännu ett te. Yogi Tea från Indiska.
Yogi Tea är ett uråldrigt indiskt te som traditionellt dricks med mjölk och socker. Det är härligt kryddigt med kanel, ingefära, kryddnejlikor, kardemumma och svartpeppar. Lite juligt.


/Moa

Filmtips - Mary and Max
Jag såg den här tidigare ikväll. Superfin film om vänskap. Rekommenderas!


/Moa

Inspiration på hög nivå

Åh! Jag är så otroligt pysselsugen!
Jag har kikat runt lite på olika bloggar och fastnade speciellt för dessa vackra skapelser.
Hon som har gjort dem har den här bloggen. Fint va? Jag gillar speciellt den med fågeln längst upp men det var inte dumt med en söt kaffekopp på toppen heller!
/Moa

Små små ord.

Några små ord var allt som behövdes för att ett gammalt sår som nästan läkt skulle rivas upp, nu svider det som fan.
Ska det behöva vara så här?
/Moa

Höstdunkel


Abstinens

/Blåbärsmoa

RSS 2.0