Vackra Vitsippor

























De här bilderna tog jag för några veckor sedan i skogen i närheten av där jag bor.
Jag älskar vitsippor, jag tror det är min favoritblomma.  Jag skulle lätt kunna ha dem i min brölloppsbukett om jag skulle gifta mig någon gång. När jag var liten försökte min mamma introducera vitsippor på vår gård, det gick långsamt men det blev några fler varje år. Jag fick absolut inte plocka dem.

När jag skulle ut och fota ville jag ta bilder från sipporna underifrån. Jag låg på marken och lortade ned mina jeans alldeles bredvid löprundan där folk sprang förbi. Haha! När jag var nästan färdig kom jag på att det nog inte skulle skada så mycket om jag plockade en blomma! Det där med att jag inte fick plocka dem var nog ganska inprintat i min hjärna :) Det var lättare att få en bra vinkel när jag höll blomman i handen men det blev lite suddigt, fast jag gillar resultatet.

Nördigt fakta jag har lärt mig i skolan: Vitsippor sprider sig delvis vegetativt, dvs med skott. Därför är det inte så konstigt att de växer i små klungor på vissa ställen, det kan vara en och samma individ. Det är lika med trädet asp, där kan en hel skog vara en enda organism.

//Moa



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0