GöttEntrecôte, smörstekt sparris, creme fraiche med dijonsenap, sallad med ruccola.
Rekommenderas. Jag inspirerades av en steak-sandwich jag åt i London (nedan). Den var köttig och hade dijonsenap och ruccola, men eftersom att jag inte mår så bra av bröd så hittade jag på en egen version.Steak sandwich at Prins Albert
//Moa


Ett litet brev
Skulle skicka ett paket, men det gröna vadderade kuveret såg så tråkigt ut.
Så jag slog in det. :)
Hoppas personen som ska få paketet blir glad....


//Moa

Mmm... Mozzarella...Mozzarella, tomat, gröna oliver, olivolja. Mums.


//Moa

Små söta kattungar


Dessa små söta varelser har jag träffat i helgen. Man blir nästan sugen på att skaffa en katt, men bara nästan.

//Moa

Symaskinspedalen fattas mig!

Det känns som om kjolen nästan är färdig, men jag har inte sytt ett ända stygn på den.
Symaskinspedalen är försvunnen. :(


//Moa

Gratis är GøyJag är nog alltid varit lite av en anti-royalist men tycks ha blivit lite hypnotiserad av den enorma medieövervakning och rapportering kring det stundande kungliga bröllopet.

Jag tycker att det är intressant.

Men men, det var inte det det här inlägget skulle handla om. Något som är bra med bröllopet är allt roligt som sker i Stockholm kring det, i helgen var jag på Stockholms Stadsmuseum och kollade på utställningen Stockholm Hjärta Kärlek som består av bröllopsfoton från då och nu. Det var kul att få se hur brudparen har porträtterats genom tiderna. Den äldsta bilden som visas är från 1800-talets slut och visar en brud klädd i svart med ganska tom blick och den nyaste bilden visar ett skrattande brudpar med vänner som tar ett skutt i luften en kväll framför stadshuset.  Vad jag minns så hade de som skapat utställningarna var it vänliga nog att utelämna bilder från 80-talet, men kanske hade det också varit intressant! Det fanns en vägg där besökare kunde sätta upp sina egna bröllposfoton men det var tyvärr inte så många som hade gjort det.

Stockholm Stadsmuseum har gratis inträde och ligger vid Slussen.//Moa

Inte vackra, men goda mjölfria pannkakorDe ser ut som vanliga pannkor och smakar nästan som dem. Men de är helt mjölfria och LCHF-vänliga. De saknar det vita mjölet som får blodsockret att stiga. Jag åt dem med lite blåbär och grädde. Supergott!
Istället för mjöl innehåller de fiberhusk. Synd bara att jag är så obegåvad på att vända dem!  Men det är lättare om man har en liten stekpanna.

Receptet hittar du här.


//Moa

Lugn FredagEtt gott glas vitt vin, kallrökt skinka och oliver med chilifyllning.


Jag önskar att det vore två glas vin på bilden men tyvärr har jag varit ensam hemma hela veckan och kommer att vara det i helgen också. Jag kommer knappt ihåg sist jag var ensam hemma utan min kära pojkvän. Det måste ha varit hösten 2007? Ojoj. Jag är för rastlös för att kolla på film ensam så jag ska ta o spela lite TV-spel ikväll, det blir gamla godingspelet Oblivion. :)


Vinet heter Fair and Square och bär det fina fairtrade märket.  Dessutom så klimatkompenserar produktören för alla koldioxidutsläpp som produktionen orsakar. Bra va! :)

//Moa

Coco
Jag har sett både Coco Before Chanel och Coco Chanel.
Innan jag såg filmerna så visste jag inte så mycket och Coco Chanel, jag kanske inte vet så mycket fortfarande heller i och för sig, för man vet ju aldrig hur verklighetstrogna filmer är. I de två filmerna får man ganska olika uppfattning om henne som person.

Jag tror att bilderna ovan visar den riktiga Coco Chanel i unga år.

Oavsett hur hon var som person privat verkar hon riktigt cool, beslutsam, målinriktad och orädd.
Hon vågade gå sin egen väg, skippa obekväma korsetter och kläder fullkomligt överösta med dekorationer.

Enkelt. Avslappnat. Stilfullt.
I like it.

//Moa

Hanna fucking bäst Fridén

Jag upptäckte hennes blogg först igår, jag är nog lite efter men gud vilken bra tjej!
Jag hittade henne eftersom att hennes blogg låg bra till på "Mest vald som favorit"-listan på Bloggportalen.se

Vad glad jag blir när någon som är en favorit är en person som har nått bakanför pannbenet och bloggar om viktiga saker.
Hon fotar vackra foton, shoppar stilig second-hand, ritar coola serier och gör säkert massa mer häftiga saker som jag inte har hunnit upptäcka än.

En ny favorit!

Såg henne på Uppdrag Granskning idag i ett inslag som handlade om vestibulit (rekommenderas), hon lät otroligt intelligent, det behövs fler tjejer som hon.


//Moa


Frost Nixon

Ska kolla på filmen nedan nu, den handlar om den berömda intervjun där David Frost grillar Richard Nixon efter watergateskandalen:
//Moa

Student och examensfirande

Studentfirande:


Färdigdukat
När kommer matte?


Paketöppning
Examensfirande:

LCHF tårta och ekologiska kakorFinservisen


Lillan är på bushumör


Och goshumör


Men spöket trivs bäst i fönstret, där han kan hålla ett öga på gästerna med säkerhetsavstånd.


//Moa


Vackra Vitsippor

De här bilderna tog jag för några veckor sedan i skogen i närheten av där jag bor.
Jag älskar vitsippor, jag tror det är min favoritblomma.  Jag skulle lätt kunna ha dem i min brölloppsbukett om jag skulle gifta mig någon gång. När jag var liten försökte min mamma introducera vitsippor på vår gård, det gick långsamt men det blev några fler varje år. Jag fick absolut inte plocka dem.

När jag skulle ut och fota ville jag ta bilder från sipporna underifrån. Jag låg på marken och lortade ned mina jeans alldeles bredvid löprundan där folk sprang förbi. Haha! När jag var nästan färdig kom jag på att det nog inte skulle skada så mycket om jag plockade en blomma! Det där med att jag inte fick plocka dem var nog ganska inprintat i min hjärna :) Det var lättare att få en bra vinkel när jag höll blomman i handen men det blev lite suddigt, fast jag gillar resultatet.

Nördigt fakta jag har lärt mig i skolan: Vitsippor sprider sig delvis vegetativt, dvs med skott. Därför är det inte så konstigt att de växer i små klungor på vissa ställen, det kan vara en och samma individ. Det är lika med trädet asp, där kan en hel skog vara en enda organism.

//MoaLondonHade det underbart i London, ska lägga upp lite bilder här så småningom men har tenta på fredag så måste fokusera på den först.

/Moa

RSS 2.0